Blog

Wil jij je leven ook voorwaarts leven?

Wat houd je tegen om meester van je lot te zijn? Wat maakt je de kapitein van je ziel? Ga mee op reis en laat je inspireren!

Gedurende 6 avonden tussen november en april neemt Michiel Soeters je mee op reis langs de thema's van de Transitiecirkel. Maak ook de keuze om het leven voorwaarts te leven.

Lees meer

Depressie is geen persoonlijk defect…

En dan lees ik in het laatste hoofdstuk van 'Thuiskomen' van het boek 'Verbinding Verbroken' van Johann Hari: 'Ik zou de jongen die ik was willen vertellen… Je bent geen machine met defecte onderdelen.'
Een prachtig boek over de zoektocht naar wat depressie en angststoornissen echt veroorzaakt - en wat ze kan verhelpen.

Lees meer

Depressie en medicatie, zinvol of toch niet...

Een half miljoen Nederlanders is depressief, ca. 200.000 hebben een angststoornis. De kosten rijzen de pan uit. Twee interessante artikelen die kort na elkaar verschenen over depressiviteit. Serieus genomen worden als mens en het mogen aankijken van de pijn uit je verleden blijkt effectiever dan medicatie. Twee artikelen die bevestigen dat

Lees meer

Aan de grond

Het is ongeveer 3 uur 's middags als we tijdens het neerhalen van het grootzeil plotseling aan de grond lopen. Schrikken, vervelend, maar op zich geen ramp. Als je de motor kunt starten om jezelf los te trekken. Maar de motor start niet… Hoe de zeilvakantie een les in loslaten van perfectie en schaamte wordt.

Lees meer

Vergeving

Voor de tweede keer ging ik met de Kingsmen naar Frankrijk. In de abdij van St. Martin du Canigou en in de bergen eromheen mocht ik weer vier dagen met 12 mannen op pad rondom het thema 'kwetsbaarheid'. Het werd een tocht van ontdekken en vergeven...

Lees meer

Oefenen in steun vragen

Als je altijd het idee hebt gehad alles zelf en alleen te moeten kunnen, wordt steun en hulp vragen steeds moeilijker. Je denkt sterk te zijn, maar is dat wel zo?

Als kind leerde ik dat ik het alleen moest fixen. Het heeft me ver gebracht maar ook veel gekost. Nu ik steun en hulp nodig heb, moet ik oefenen in erom vragen...

Lees meer

Leiderschap en compassie

Compassie is een mooi woord. Het klinkt rond. Het draagt een belofte in zich.
En tegelijkertijd is het een lastig woord. Heb je compassie met iets of iemand? Of heb je compassie voor iemand? En wat is dat dan precies: 'compassie'?

Daarom is het de moeite waard het te onderzoeken. Ook, of juist, in relatie tot leiderschap in organisaties!

Lees meer

Carnaval is spelen, maar waarom niet vaker?

Het is weer carnaval in Oeteldonk en mijn vrouw, zoon Peer en ik genieten er weer van. En om mij heen zie ik heel veel anderen die genieten van het mogen spelen en vrij zijn. Maar waarom lukt mij dat niet vaker, gewoon spelen en vrij zijn?

Lees meer

Inspirerende Winter Plaza van Vidarte!

Op 3 februari vond de Vidarte Winter Plaza plaats. In de Willem Twee Concertzaal en bij Vidarte 'thuis' waren met ca. 60 deelnemers en diverse levendige workshops volop inspiratie en mooie ontmoetingen te vinden.

Lees meer

Leiderschap en personeelsverloop

Heb jij ook moeite om goede mensen te vinden, ze vast te houden en/of je medewerkers uit de ziektewet te houden? De slag om de goede medewerkers is begonnen. Zeker in de komende jaren is het werven en houden van goed personeel van wezenlijk belang voor veel organisaties.

Lees meer