Blog

Vergeving

Voor de tweede keer ging ik met de Kingsmen naar Frankrijk. In de abdij van St. Martin du Canigou en in de bergen eromheen mocht ik weer vier dagen met 12 mannen op pad rondom het thema 'kwetsbaarheid'. Het werd een tocht van ontdekken en vergeven...

Lees meer

Oefenen in steun vragen

Als je altijd het idee hebt gehad alles zelf en alleen te moeten kunnen, wordt steun en hulp vragen steeds moeilijker. Je denkt sterk te zijn, maar is dat wel zo?

Als kind leerde ik dat ik het alleen moest fixen. Het heeft me ver gebracht maar ook veel gekost. Nu ik steun en hulp nodig heb, moet ik oefenen in erom vragen...

Lees meer

Leiderschap en compassie

Compassie is een mooi woord. Het klinkt rond. Het draagt een belofte in zich.
En tegelijkertijd is het een lastig woord. Heb je compassie met iets of iemand? Of heb je compassie voor iemand? En wat is dat dan precies: 'compassie'?

Daarom is het de moeite waard het te onderzoeken. Ook, of juist, in relatie tot leiderschap in organisaties!

Lees meer

Carnaval is spelen, maar waarom niet vaker?

Het is weer carnaval in Oeteldonk en mijn vrouw, zoon Peer en ik genieten er weer van. En om mij heen zie ik heel veel anderen die genieten van het mogen spelen en vrij zijn. Maar waarom lukt mij dat niet vaker, gewoon spelen en vrij zijn?

Lees meer

Inspirerende Winter Plaza van Vidarte!

Op 3 februari vond de Vidarte Winter Plaza plaats. In de Willem Twee Concertzaal en bij Vidarte 'thuis' waren met ca. 60 deelnemers en diverse levendige workshops volop inspiratie en mooie ontmoetingen te vinden.

Lees meer

Leiderschap en personeelsverloop

Heb jij ook moeite om goede mensen te vinden, ze vast te houden en/of je medewerkers uit de ziektewet te houden? De slag om de goede medewerkers is begonnen. Zeker in de komende jaren is het werven en houden van goed personeel van wezenlijk belang voor veel organisaties.

Lees meer

Workshop 'Verbindend Leiderschap' tijdens Vidarte Winter Plaza

Op zaterdag 3 februari aanstaande verzorgt ik een workshop van 75 minuten waarin 'jezelf laten zien' centraal staat. Oefenen in kwetsbaarheid en de kracht ervan ervaren. Als leider van jezelf of van een organisatie...

Lees meer

Leiderschap en kwetsbaarheid

Steeds meer leiders ontmoeten de kracht van kwetsbaarheid. En steeds meer kennis en ervaring onderschrijft dat een gebrek aan veiligheid voor medewerkers, als gevolg van de 'harnassen' van de leiders, slecht is voor organisaties.

In de bijlage van het FD hierover een interessant artikel!!

Lees meer

Met name het opstaan is een kenmerk van de leider.

Verbindende leiders tonen veerkracht bij tegenslag. Je helpt je organisatie niet door als 'ongenaakbare leider' stoer doen. Je vergroot je succes door als mens laten zien dat het ook jou moeite kost. En dat ook jij geraakt wordt door tegenslag.

Maar ook ik vind het soms lastig om de stip op de horizon te zien en om samen weer op pad te gaan.

Lees meer

Hoe hou jij ondernemen leuk?

In de waan van alledag is het lastig om afstand te nemen. Je bent zo hard bezig je bedrijf succesvol te maken. Soms gaat het als vanzelf, maar veel ondernemers ervaren hun bestaan ook als een worsteling. En gaan dan nog harder proberen en komen nog minder toe aan afstand.

Kom een keer aan boord en vaar mee met de WuWei. Tijdens een individueel coaching gesprek of tijdens één van de vaardagen die we in 2018 organiseren!

Lees meer