Even voorstellen...

 

Michiel Soeters

Ruim twintig jaar geleden besloot ik een onderneming voor mezelf te gaan beginnen. Ik was begin 30 en had als auditor Michiel Soeters - Coachvoor kwaliteitsmanagement systemen een paar honderd bedrijven doorgelicht in drie jaar tijd. Daarbij was me een paar dingen opgevallen: er was in het algemeen een gebrek aan leiderschap dat de doelstellingen van de organisatie kon vertalen naar de werkvloer én de mensen in het management en op de werkvloer voelden zich veelal niet gehoord, gezien of hadden het gevoel dat er gebrek aan wederzijds vertrouwen was. Er was, kortom, een gebrek aan verbinding.

De doelstellingen waarmee ik begon met mijn eigen adviesbureau waren het verbinden van missie, beleid en operatie en het coachen van ondernemers en management teams bij het verbinden met hun mensen. In mijn eigen bureau probeerde ik het leidinggeven vanuit vertrouwen en met compassie voor te leven. Door mijn eigen ervaring en door hetgeen ik gezien en beleefd heb bij vele typen bedrijven ben ik ervan overtuigd geraakt dat leiderschap gaat over verbinding met de mensen die met je samenwerken. Wezenlijk voor elke organisatie die succesvol wil zijn.

Omdat we op eigen kracht niet verder konden groeien heb ik mijn adviesbureau laten fuseren met een ander adviesbureau. Daardoor kreeg ik de kans om, eerst als (project)manager, daarna als interim directeur en later als directeur bij diverse organisaties (mkb en multinational) te oefenen met leiderschap. Nog steeds vanuit mijn diepe overtuiging dat vertrouwen en compassie daarbij mijn leidraad moeten zijn.

En vanuit die gedachte is ook GeenManOverboord opgericht: het gaat nog steeds - en in toenemende mate - over de behoefte aan verbinding. Over leiderschap dat dienend maar ook uitdagend is - 100% caring en 100% daring.

Om anderen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar verbinding (met zichzelf en met de wereld om hen heen) moest ik ook zelf weer op reis gaan. Het ontdekken van mijn eigen thema's, het mezelf kwetsbaar kunnen opstellen en het mogen ervaren van innerlijke groei maken daar deel van uit.  Mijn eigen ontwikkeling als leider en coach zijn een vast onderdeel van mijn werk. Om zodoende in verbinding met mijn klanten samen te kunnen optrekken en samen te leren.

Mijn coaching en begeleiding combineren de inhoud met de rust van een bijzondere locatie. Hetzij de rust van een klooster, hetzij de rust van het varen op het water. In vaartochten met ondernemers en andere gasten blijkt telkens weer hoezeer het 'losgooien van de trossen' niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk 'de trossen los' betekent. En in de kloosteromgeving merkt eenieder dat de tijd lijkt te vertragen, waardoor ruimte ontstaat voor rust en reflectie.

Ik heb in de afgelopen 20 jaar vaak gedacht: waar ben ik in hemelsnaam mee bezig en is het de bedoeling dat ik dit doe? Nu besef ik dat het de aanloop was naar het ontdekken van mijn roeping: het begeleiden van leiders en organisaties  in verbindend leiderschap. Coaching bij het aangaan van verdere ontwikkeling als mens en als professional. In de wetenschap en met de ervaring dat echte groei begint met een ontmoeting met jezelf.

 

Voor mijn CV