Een ontmoeting met jezelf...

Leider, ondernemer; jij bent ook maar een mens…

Het leven laat sporen na, is minder mooi dan de reclames, social media en films ons doen geloven. Pijn is voor een ander, zo lijkt het. Echter, NIETS IS MINDER WAAR!

Iedereen verliest van alles onderweg. Iedereen wordt geboren en groeit op met bepaalde bruikbare én beperkende emoties, gedachten en gewoonten.

Iedereen komt op een bepaald moment zichzelf tegen. Dat stelt je voor de keus: ga ik het aan, of deins ik ervan weg. Ontmoeting met jezelfOok in leidinggevende posities zal ieder een keer aanlopen tegen zijn eigen beperkingen. En anders herinneren je medewerkers je er wel aan: door te vertrekken, door weerstand tegen verandering, door verlies van passie en betrokkenheid, et cetera.

Succesvol leiderschap begint bij verbinding met jezelf. En dat heeft alles te maken met jezelf kennen en ook je donkere kant, je verlies en je pijn onder ogen zien. Dat wil niet zeggen dat je niet goed bent zoals je bent. Maar door te zien waar je eigen gedrag en reacties op gebaseerd zijn, kun je jezelf effectiever inzetten en daarmee jezelf en je organisatie succesvoller maken. Jezelf kennen, dat is ook je onbewuste patronen zichtbaar maken. Onder professionele begeleiding leg je de beperkende emoties en mechanismen in jezelf bloot. Vaak zijn deze emoties en mechanismen geworteld in verlies en in onveiligheid in eerdere fasen van je leven.

Wat levert het op?

Als je de ontmoeting met jezelf aangaat levert je dat veel op. In onze diepste pijn ligt de grootste vrijheid en onze grootste kracht besloten. Want niet genomen verliezen, 'gestolde rouw', staan echte ontmoetingen, echte verbinding (met jezelf en anderen) vaak in de weg. Boosheid, verdriet, schaamte en angst zijn emoties die ons eigen geluk en de verbinding met anderen in de weg staan.

Het recept om het verleden en het daarbij geleden verlies ongedaan te maken is er niet. Maar als je kunt rouwen en betekenis kunt geven aan hetgeen je verloren bent, dan kan verlies ook weer de basis vormen voor verdere groei. Voor nieuwe kansen en ontmoetingen. En voor verbinding met de mensen om je heen. "Jouw reis is ook mijn reis!"; in deze menselijke reis zijn we allemaal gelijk en hebben we allemaal met dezelfde emoties en verwerkingsprocessen te dealen.

Laat je medewerkers zien dat jij ook hun reis als mens ziet. Laat ze zien dat ook jij op reis bent. Dan ligt werkelijke verbinding binnen handbereik!

Wanneer is het tijd?

Wanneer is het tijd voor een begeleide ontmoeting met jezelf:

  • Als je recent of 'oud' verlies te verwerken hebt;
  • Als je in je organisatie 'weerstand tegen verandering' bespeurt;
  • Als je burn-out of bore-out raakt;
  • Als het verloop onder je medewerkers groot is of het ziekteverzuim hoog is;
  • Als je merkt dat je zoekende bent en er zelf niet uit komt;
  • Als je verslavingsneigingen hebt;
  • Als je werk/privé balans niet in orde is (of als je partner daarover klaagt);
  • Als je relatie onder druk staat.

Ik ontvang je graag in een coachruimte in de rustgevende omgeving van Klooster Mariënkroon in Nieuwkuijk of aan boord van zeilschip WuWei. Alleen of eventueel met je partner. Of in een traject met je management of directieteam.

Je bent welkom, als het voor jou tijd is! Als je vindt dat het NU tijd is, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Dan onderzoeken we of het klikt en wat ik voor je kan betekenen.