Blog

Mannen, begin je najaar krachtig!

De zomervakantie is voor velen een periode van ontspanning en reflectie. Van nieuwe energie op doen en plannen maken. Geef die plannen meer kracht! Begin het najaar met een prachtige workshop voor mannen. Waarin je (opnieuw) contact maakt met je innerlijke kracht en deze effectief leert inzetten voor wat jij te doen hebt in de verschillende rollen die je vervult. Krijg beter zicht op je 'purpose' en hoe je daaraan vorm kunt geven.

Wees welkom op 29 en 30 augustus aanstaande in Huissen voor een unieke tweedaagse workshop met Jakob van Wielink​ en Michiel Soeters​

Lees meer

Artikelen over 'Vertrouwen' in het Tijdschrift voor Coaching

Voor het Tijdschrift voor Coaching schreef ik de afgelopen maanden twee artikelen voor het themanummer over 'Vertrouwen'. Ik ging ernaar op zoek op plaatsen waar je niet zo snel kunt kijken: een Justitiele Inrichting en bij Defensie.

Lees meer

Geraakt door 'de ballerina van Auschwitz'

Op 4 mei ontmoette ik, samen met een aantal leden van de Kingsmen, Dr. Edith Eva Eger.

Het werd een indrukwekkende ontmoeting met een vrouw die mij hielp om de cirkel rond te maken en de gevangenis in mijn hoofd te verlaten.

Lees meer

5 redenen waarom leiders focus verliezen

Vaak worden de snel veranderende werkelijkheid, de continue informatiestroom en sociale media genoemd als oorzaken van het verlies van focus.
Focus zelf is niet het probleem, het probleem zit ‘m in datgene wat onder de oppervlakte zit en wat je tegenhoud om in het moment te kunnen blijven.

Lees meer

Kracht van het systeem

'Ik wil niets meer met hem te maken hebben. Ben er helemaal klaar mee, het boek is dicht.' En toch ging het bijna altijd over zijn vader…

Afgelopen week rondde ik de opleiding Secure Base Systemisch Coachen af. Een opleiding waarin het me eens te meer duidelijk werd dat ons handelen en ons emotionele patroon onbewust gestuurd wordt door meer dan ons eigen brein.

Lees meer

Wil jij je leven ook voorwaarts leven?

Wat houd je tegen om meester van je lot te zijn? Wat maakt je de kapitein van je ziel? Ga mee op reis en laat je inspireren!

Gedurende 6 avonden tussen januari en juni 2019 neemt Michiel Soeters je mee op reis langs de thema's van de Transitiecirkel. Maak ook de keuze om het leven voorwaarts te leven.

Lees meer

Depressie is geen persoonlijk defect…

En dan lees ik in het laatste hoofdstuk van 'Thuiskomen' van het boek 'Verbinding Verbroken' van Johann Hari: 'Ik zou de jongen die ik was willen vertellen… Je bent geen machine met defecte onderdelen.'
Een prachtig boek over de zoektocht naar wat depressie en angststoornissen echt veroorzaakt - en wat ze kan verhelpen.

Lees meer

Depressie en medicatie, zinvol of toch niet...

Een half miljoen Nederlanders is depressief, ca. 200.000 hebben een angststoornis. De kosten rijzen de pan uit. Twee interessante artikelen die kort na elkaar verschenen over depressiviteit. Serieus genomen worden als mens en het mogen aankijken van de pijn uit je verleden blijkt effectiever dan medicatie. Twee artikelen die bevestigen dat

Lees meer

Aan de grond

Het is ongeveer 3 uur 's middags als we tijdens het neerhalen van het grootzeil plotseling aan de grond lopen. Schrikken, vervelend, maar op zich geen ramp. Als je de motor kunt starten om jezelf los te trekken. Maar de motor start niet… Hoe de zeilvakantie een les in loslaten van perfectie en schaamte wordt.

Lees meer

Vergeving

Voor de tweede keer ging ik met de Kingsmen naar Frankrijk. In de abdij van St. Martin du Canigou en in de bergen eromheen mocht ik weer vier dagen met 12 mannen op pad rondom het thema 'kwetsbaarheid'. Het werd een tocht van ontdekken en vergeven...

Lees meer