< Terug

Inspirerende Winter Plaza van Vidarte!

Het thema van de dag was: 'zet jezelf in het licht'.Vidarte_winterplaza

Opstellingen

Aangezien mijn workshop pas 's middags plaatsvond heb ik zelf ook meegedaan aan een tweetal workshops. De meeste indruk maakte de workshop over opstellingen. Waarbij ik mij weer kon verbazen over hoe sterk deze coachingsmethode werkt.

Ook ik heb een van mijn thema's ingebracht. En ook hier werd me weer duidelijk wat de kracht van het systeem is. En hoe het ook de representanten raakt. Zo was één van mijn representanten ronduit in de weerstand toen hij opgesteld werd. En hij merkte dat hij onwillekeurig, en zonder dat hij het kon tegenhouden, van een gesloten houding naar een ontspannen en open houding ging. Wat een transformatie in een kwartier, voor deze man die - naar eigen zeggen al heel lang 'op slot zat'.

Leiderschap

Mijn eigen workshop ging over - hoe kan het ook anders - verbindend leiderschap.

'Leiderschap gaat over het creeëren van nieuwe leiders, niet over het krijgen van volgelingen. Nieuwe leiders creeër je door verbinding te leggen met mensen aan wie je leiding geeft. En voor verbinding is transparantie nodig, kwetsbaarheid  en het inbrengen van jezelf als mens en niet alleen als leider.'

Ik heb een van de deelnemers in het licht laten staan, een staande ovatie laten ontvangen en ben vervolgens gaan onderzoeken wat dat deed met de emoties van de 'proefpersoon' én van de overige deelnemers: wat voelde je voor het applaus en het gesprek en wat voelde je daarna. Wat was er voor jou veranderd?

Het was mooi om te zien dat zo zichtbaar wordt of iemand zichzelf werkelijk laat zien of niet. En dat kwetsbaarheid verbinding creëert. Maar dat de verbinding ook meteen weg is als de ander weer 'in zijn hoofd en ego' gaat zitten.

Al met al een bijzondere en geslaagde workshop. Ik had veel tijd besteed aan de voorbereiding, vond het spannend om te doen en voelde na afloop dat het goed was.

Video impressie 

Check de video impressie 

Inspirerende Winter Plaza van Vidarte!