Coaching bij leiderschap

Past jouw leiderschap nog bij je organisatie?

leadershipVerbindend leiderschap is essentieel in deze tijd van continue verandering, economische turbulentie, roep om innovatie en soms complexe personeelsproblematiek. De mate waarin jij vertrouwen geeft aan je mensen, en caring en daring bent, bepaalt heel veel! Jij kunt die secure base leider zijn die zijn mensen centraal stelt. Zo kun je samen in grote mate van verbondenheid en vertrouwen nieuwe uitdagingen aangaan, veranderingen in gang zetten en de juiste stappen zetten.

Het kenmerk van succesvol leiderschap is dat het leiders voortbrengt en geen volgers

Als secure base coach werk ik vanuit jouw verhaal en de emoties die jij daarbij hebt. Ik zet in op een dialoog en een verbinding tussen jou en mij. Zo onderzoeken we wat voor een leider jij wilt zijn en welke thema's jij wilt aanpakken om jouw leiderschap verbeteren. Daarbij breng ik mijn jarenlange ervaring als directeur en ondernemer in. Ook deel ik de pijnlijke nederlagen die ik ook heb geleden. Als veranderingen moeten plaatsvinden, kijken we namelijk eerst naar onze worstelingen. We nemen er afscheid van en gaan een nieuwe richting in. Ik oordeel niet over jouw keuzes en jouw werkelijkheid. We onderzoeken wat jou helpt om 100% caring en 100% daring te worden. Als jij zelf kent, weet wat je wilt en kunt, volgt de verbinding met jezelf. En vervolgens de verbinding met jouw team. Leiderschap dat uitgaat van de kracht van verbinding geeft ruimte aan het leiderschap van iedere medewerker. Het resultaat? Gezamenlijk topprestaties leveren!

Wat levert het je op?

  • Betere balans voor jezelf: van 'moeten' naar 'mogen' - zowel privé als zakelijk;
  • Inzicht in de thema’s die (vaak onbewust) een rol spelen in je dagelijks leven en je leiderschap;
  • Je geeft je autonome groei en veerkracht een boost, omdat je jezelf beter leert kennen;
  • Je krijgt meer begrip voor de processen waar ook je medewerkers mee te maken hebben. Zij zijn immers ook in ontwikkeling als mens en ontkomen ook niet aan leiderschapsthema's;
  • Aanknopingspunten om op een hernieuwde basis met je collega’s en medewerkers in gesprek te gaan. Caring en daring samen te werken en hen te leiden naar succes.

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek!