Executive coaching

Leiderschap anno nu vraagt menselijkheidleadership

De tijd dat leiderschap ging over 'de baas zijn' ligt achter ons. Nieuwe ontwikkelingen en nieuwe generaties vragen een ander soort leiderschap. Het gaat niet alleen om de juiste mensen aantrekken en behouden, maar ook om het beste in hen naar boven te halen.

Dat vraagt om leiders die hun eigen functioneren onder de loep durven nemen. Die willen omdraaien en onderzoeken wat de wortels van hun mens-zijn en hun leidershap zijn. Die willen vastpakken wat ze helpt en willen aanpakken wat ze belemmert. Die willen leren wat het is om het niet alleen te hoeven doen, hoe je dialoog voert in plaats van de ander van jouw gelijk te overtuigen, hoe je vertrouwen geeft en uitdaagt, hoe je je verbindt met de mensen om je heen en hoe je verbonden blijft, ook als het moeilijk, spannend of pijnlijk wordt.

Wat heb jij te leren?

Ondernemerschap en leiderschap vragen om tijd voor reflectie. Jezelf de tijd gunnen om te onderzoeken waar je staat en wat je te leren hebt. Als coach daag ik je uit nieuwsgierig te zijn, ik ga het ongemak niet uit de weg en ik geef je feedback. Coaching gaat over willen leren, vallen en opstaan.

Hoe bepaalt wat je als kind leerde en wat je onderweg verloor je huidige leiderschapsstijl?  Hoe verhoudt zich dat tot je relatie met je levenspartner of zaken partner, je kinderen, je vriendschappen? Waar blokkeer je, waarvoor open je je?

Naar je wortels en weer terug...

Begeleiding door Michiel Soeters betekent aanmonsteren op een tocht naar je wortels, leren over je sterke punten, leren waarin je nog te oefenen hebt en de vertaalslag maken naar je werk van vandaag en morgen.

Het betekent vragen stellen, de tijd nemen stil te staan. Ontdekken dat je werkelijke belemmeringen daar liggen waar je emotionele pijn het grootst is. En je zelf bevrijd weten als je ontdekt dat die emotie slechts een emotie was en je tranen een teken van leven zijn.

Spannend? Vast wel! De moeite waard? Zeker!

Wat levert het op?

De opbrengst van executive coaching zijn verschillend van persoon tot persoon, maar een paar dingen zijn algemene effecten:

female leader 4- meer verbinding met jezelf en de mensen om je heen;
- meer focus op wat jij werkelijk te doen hebt;
- meer begrip voor de rol die verlies speelt in je leven en je werk;
- meer begrip voor hoe verlies een rol speelt in de levens en het werk van anderen;
- meer werkelijk beschikbaar voor collega's/medewerkers/partner/kinderen/leerlingen/...;
- beter in staat dialoog te voeren en 'caring' en 'daring' te zijn.

 

 

 

Bijzondere locaties

De begeleiding van GeenManOverboord vindt plaats op twee bijzondere locaties:Marienkroon - 2

Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk (N.Br.) - een rustgevende kloosteromgeving waar je kunt vertragen en tot bezinning kunt komen. En waar je in de rust van de Lichtzaal of wandelend door het park bij het klooster tot nieuwe inzichten komt;

WuWei - 2Zeilschip WuWei (ligplaats Drimmelen N.Br.) - letterlijk en figuurlijk de trossen los om met je kop in de wind tot nieuwe inzichten te komen en in alle rust op het water te spreken over wat er werkelijk toe doet.

 

 

Klaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Bel 06-50807558