Leiderschap gaat over je eigen menselijkheid

Leiderschap anno nu vraagt menselijkheidleadership

De tijd dat leiderschap ging over 'de baas zijn' ligt achter ons. Nieuwe ontwikkelingen en nieuwe generaties vragen een ander soort leiderschap. Het gaat niet alleen om de juiste mensen aantrekken en behouden, maar ook om het beste in hen naar boven te halen.

Dat vraagt om leiders die hun eigen functioneren onder de loep durven nemen. Die willen omdraaien en onderzoeken wat de wortels van hun mens-zijn en hun leidershap zijn. Die willen vastpakken wat ze helpt en willen aanpakken wat ze belemmert. Die willen leren wat het is om het niet alleen te hoeven doen, hoe je dialoog voert in plaats van de ander van jouw gelijk te overtuigen, hoe je vertrouwen geeft en uitdaagt, hoe je je verbindt met de mensen om je heen en hoe je verbonden blijft, ook als het moeilijk, spannend of pijnlijk wordt.

Wat heb jij te leren?

Leiderschap is geen aangeboren talent. Het is een levenslange reis van nieuwsgierig zijn, willen leren, vallen en opstaan. Een reis die in je vroegste jeugd begint. Een reis waarop je van alles welkom mag heten, maar ook van alles verliest.

Hoe bepaalt wat je verloor je huidige leiderschapsstijl? Ben je een leider die 'Playing to win' kan zijn? Of is 'Playing to dominate' meer jouw stijl? Wanneer wordt het zo spannend dat jij 'Playing to avoid' wordt? Of ben je eigenlijk uitgechecked en is 'Playing to survive' de enig overgebleven optie?

Naar je wortels en weer terug...caring & daring

Begeleiding door Michiel Soeters betekent aanmonsteren op een tocht naar je wortels, leren over je sterke punten, leren waarin je nog te oefenen hebt en de vertaalslag maken naar je werk van vandaag en morgen.

Het betekent vragen stellen, de tijd nemen stil te staan. Ontdekken dat je werkelijke belemmeringen daar liggen waar je emotionele pijn het grootst is. En je zelf bevrijd weten als je ontdekt dat die emotie slechts een emotie was en je tranen een teken van leven zijn.

Spannend? Vast wel! De moeite waard? Zeker!

Wat levert het op?

De opbrengst van leiderschapscoaching zijn verschillend van persoon tot persoon, maar een paar dingen zijn algemene effecten:

  • meer verbinding met jezelf en de mensen om je heen;
  • meer focus op waar het werkelijk over gaat;
  • meer begrip voor de rol die verlies speelt in je leven en je werk;
  • meer begrip voor hoe verlies een rol speelt in de levens en het werk van anderen;
  • meer werkelijk beschikbaar voor collega's/medewerkers/partner/kinderen/leerlingen/...;
  • beter in staat dialoog te voeren en 'caring' en 'daring' te zijn.

Bijzondere locaties

De begeleiding van GeenManOverboord vindt plaats op twee bijzondere locaties:Marienkroon - 2

Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk (N.Br.) - een rustgevende kloosteromgeving waar je kunt vertragen en tot bezinning kunt komen. En waar je in de rust van de Lichtzaal of wandelend door het park bij het klooster tot nieuwe inzichten komt;

WuWei - 3Zeilschip WuWei (ligplaats Drimmelen N.Br.) - letterlijk en figuurlijk de trossen los om met je kop in de wind tot nieuwe inzichten te komen en in alle rust op het water te spreken over wat er werkelijk toe doet.

 

 

Klaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Bel 06-50807558